Græskartid

Efteråret er græskartid. De smukke orange Hokkaido græskar er lige nu helt aktuelle at bruge til suppe, men også skåret i skiver og bagt i ovnen med lidt olie og krydderurter efter smag.
Hokkaido kan også laves til mos evt. sammen med halvt kartoffel og med meget hakket grønkål eller persille i det sidste minut. Der findes mange opskrifter på suppe, hvor Hokkaido græskar indgår. Her på Bigaard kommer vi selleri, gulerødder, porrer og skalotteløg i, samt et lille tvist af chili i sammen med en passende mængde græskar. Hokkaido græskar behøver ikke at skrælles uanset hvordan du tilbereder den.

Grønkålen er klar til at blive plukket. Den står superflot på marken lige nu med meget smukke grønne blade. Vi har grønkål i rigelige mængder, parat til at imødekomme ethvert behov for udfoldelse med den sunde og velsmagende kål.

Rodpersille og pastinak er nu også i butikken, samt kålrabi og glaskål.

Vi har stadig mange grøntsager stående på marken, bl.a alle hvidkål og rødkål. De har endnu brug for lidt tilvækst inden vinterindlagringen. Men vi har sprøde, tunge sommerhvidkål, der tillige er meget velsmagende til salg netop nu.

Væksthusene er ved at blive ryddet for sommerens grøntsager. Der er dog stadig tomater og snack peber fra væksthuset til salg i butikken et stykke tid fremover.

Paradisæblerne skal med fordi de er så smukke lige nu. Vi har opdaget, at paradisæbler egner sig til at blive tørret. Vi skærer dem over en gang og i tørremaskinen indtil passende tørring. De har en kraftig lidt syrlig smag, og kan spises som snack eller som vi gør, lader dem indgå i vores morgengrød. Det er lige nu de skal plukkes.