Forår

Foråret er på vej, og inden længe vil alt igen være grønt.

Den første salat er plantet på friland, og dild er sået i væksthus, og på friland.

I væksthuset er vi for længst gået i gang, og de første tidlige kål er i dag sat udendørs til afhærdning inden de skal plantes i marken, og inden længe kommer løgene også ud til afhærdning.

Vi har også sået de første 200 meter gulerødder på friland i dag. Alle vores gulerødder i år vil blive dækket med inseksnet for at minimere gulerodsfluens angreb på kulturen. Besværligt, dyrt, men nødvendigt.

De første radiser vil være til salg i butikken om små 2 uger forventer vi, og vi glæder os.

I denne uge kan vi begynde at skære de første purløg til butikken.

Hver eneste dag over de næste mange måneder, vil hver dag give os nye opgaver i mark og væksthus. Hvert år glæder vi os til alt det nye spirende liv, naturen beriger os med, og alt vi frembringer til glæde og sundhed for alle der finder vej til vores butik.

Sibirisk kål

Sibirisk kål

Vi har fået en ny bladgrøntsag, der blev sået og plantet i efteråret, og har stået hele vinteren i væksthuset uden varme. Den hedder sibirisk kål, og er en kraftfuld grøntsag, hvor vi anvender det hele. Alle stilke og alle blade.
Skær grøntsagen i mindre stykker og damp den nogle minutter i lidt vand, kun indtil den lige er faldet sammen. Hæld den ud i en sigte, så evt. vand kan komme fra, og kom den tilbage i gryden, sammen med en smule olie og lidt salt.
Dette er alt.
Brug den som den er, men den kan også blandes med andet, f.eks Quinoa, ris, røræg og hvad du ellers finder på.
Prøv den, den strutter af frisk forår og vitaminer.