Juni måneds kulde og regn har næsten ødelagt hele jordbær høsten. Vi håber meget på den kommende periode bringer varme og sol i passende mængder med sig.
Som gartnere spiller vi altid sammen med den ukendte faktor -vejret- hvilket er en kilde til en konstant udfordring for os, men kedeligt bliver det aldrig.
Vi høster mange kål i den bedste kvalitet, og vi ser frem til at gulerødder og rødbeder er klar til høst.
De nye løg står smukt på marken og vi er begyndt at have dem som bt. i butikken.
Tomaterne begynder nu endelig at blive røde og agurker har vi i bedste kvalitet.
Ærterne er blevet meget forsinket af regnen og kulden, men de er der, og de kommer snart i butikken.
Lige nu bugner marken i super flot persille og vi sælger persille i kg og 500 g’s poser i butikken til at fryse ned eller bare fråse i persille. Her kommer en opskrift på persille pesto vi spiser daglig her på Bigaard.
Persille Pesto:
Persille med stilk-græskarkerner eller andre kerner-hvidløgsfed- tørrede tomater i olie-ekstra olivenolie- agurk. alt blendes grundigt sammen.
Dette er alt. jeg angiver ikke mængde, idet det må afhænge af hvilken konsistens og smag I ønsker.
Vi bruger meget store mængder persille i pestoen og bruger den daglig på rugbrød til kartofler og til andre grøntsager.
Persille giver dig mange vitaminer og mineraler, så det er nu kroppens depoter kan blive fyldt op.
En af kunderne gav mig forleden dag en inspiration til at bruge pesto på følgende måde:
Et brød skæres igennem på langs, så der er to halvdele. på den ene halvdel lægges et tykt lag pesto.
på den anden halvdel lægges en blød ost med skiver af tomater på.
brødene kommes i ovnen max 15. min. salat blade lægges på. de to halvdele klappes sammen, og skæres derefter ud i skiver der nu er spiseklare.